INSCHRIJVEN academiejaar 2024-2025

 

Programma

In dit academiejaar worden de volgende modules georganiseerd:

 • Basismodule Wondzorg
 • Verdiepende module: Wondzorg met betrekking tot decubitus 
 • Verdiepende module: Wondzorg met betrekking tot diabetische voetwonden
 • Verdiepende module: Wondzorg met betrekking tot stomata
 • Verdiepende module: Wondzorg met betrekking tot ulcus cruris

Het volgende academiejaar komen de andere verdiepende modules aan bod.

 

Inschrijvingsprocedure

Inschrijven voor het postgraduaat kan via de knop onderaan deze pagina. 

Klik na het opstarten van de inschrijvingsprocedure het traject aan waarvoor je inschrijft:

 • volledige postgraduaat (basismodule + verdiepende modules)
 • basismodule wondzorg
 • verdiepende modules (kan enkel na het volgen van de basismodule of na het verkrijgen van een vrijstelling voor de basismodule)

Om de kwaliteit van de opleiding te waarborgen worden slechts 40 cursisten per module toegelaten. Studenten die tijdens vorige academiejaren de opleiding startten, hebben voorrang tot het volgen van de verdiepende modules. 

Omwille van het beperkte aantal plaatsen schrijf je best zo snel mogelijk in. Vergeet niet je hoogst behaalde diploma op te laden. Pas dan kan je inschrijving verwerkt worden.

Werd jouw inschrijving geregistreerd, dan ontvang je via mail een bevestiging. Check eventueel de spamfolder van je mailbox.

Wens je in te schrijven voor afzonderlijke modules, neem dan na het inschrijven contact op met de verantwoordelijke van het studentensecretariaat.

Volgde je in 2023-2024 ook al een module van het postgraduaat, dan moet je niet inschrijven via onderstaande knop. In dat geval volstaat het om via mail aan het studentensecretariaat te laten weten welke van bovenstaande verdiepende modules je in het komende academiejaar wenst te volgen.

 

Vrijstellingen

Een vrijstelling kan je bekomen na het volgen van een erkende opleiding wondzorg die leidt tot de titel van referentieverpleegkundige in de wondzorg. Vrijstellingen voor de verdiepende modules worden individueel bekeken.

Denk je in aanmerking te komen voor een vrijstelling? Neem dan contact op met de coördinator van EduWond.

 

Kostprijs

 • Inschrijven voor de basismodule wondzorg kost € 495.
 • Het inschrijvingsgeld voor de overige acht modules bedraagt € 275 per module.
 • Inclusief gratis deelname aan de WondEvents georganiseerd door EduWond (tijdens de duur van je opleiding).

Betaling

Ten vroegste in juni ontvang je een uitnodiging tot betalen van het inschrijvingsgeld. Om je plaats voor de opleiding te kunnen behouden, moet het inschrijvingsgeld binnen één maand na ontvangst van de betaallink worden voldaan.

 

Uitschrijven

Ben je ingeschreven, maar wil je de opleiding toch niet aanvatten? Stuur dan zo snel mogelijk een mail naar de verantwoordelijke van het studentensecretariaat.
Wanneer je uitschrijft vóór de start van de postgraduaatopleiding, wordt 50 euro van het inschrijvingsgeld als administratieve kost gefactureerd. Eenmaal de opleiding van start is gegaan, wordt er geen terugbetaling gedaan.